Huomenta. Nyt alkaa olla jo tottunut kesän kuumuuteen. Ei enää tule tuskainen olo, vaikka sisätiloissakin lämpötila on 28 astetta. Sitten varmaan on outoa, kun syksy taas tulee. Alle 20 asteen lämpötila tuntuu kylmältä ja mä vedän takkia päälle.

Tuukka lähti eilen vaarille ja mummille yökylään. Tänään menevät Puuhamaahan. Tuukka on niin innoissaan reissusta, ettei mistään muusta pysty puhumaan! Ihana pikkumies. Eilen, kun Tuukka kömpi aamulla meidän sänkyyn, kuiskasi se heti ensimmäiseksi mun korvaan: "Mennäänkö me nyt Puuhamaahan?" On se ihana. Ja kun mummi tuli Tuukkaa hakemaan oli se niin tohkeissaan ja hoki vaan kokoajan jotain juttua vesiliukumäistä. Nähtiin eilen telkkarissa Puuhamaa-mainos.. Tuukan mielestä semmoset renkaat joiden päällä voi istua ja laskea liukumäestä ovat pyllyreitä! Ei siis liukureita, niillähän lasketaan talvella mäkeä, nämä joilla lasketaan vedessä ovat pyllyreitä! Fiksu mies! :) Eilen käytiin myös mattopyykillä ja lapset kävi isin kanssa siinä samalla uimassa. Tuukka on tosi innostunut uimisesta, kun pääsee nyt polskimalla eteenpäin. Tuukka myös auttoi mua mattojen pesemisessä ja Riia hurmasi hymyllään pyykkärimummot!

Nyt onkin ollut kovin rauhallista kotona, kun on vaan Riia tuossa touhuamassa. Me alotettiin eilen Riian tuttivieroitus. Tuukka oli muistaakseni 1v7kk ikäinen, kun otettiin häneltä tutti pois. Silloin kesti muistaakseni 3 tai neljä päivää, että tottui siihen tutittomuuteen. Riiahan on nyt 1v5kk. Riialla on tähän mennessä mennyt ihan hyvin. Nukahtamisessahan se yleensä sitä tarvitsee. Eilen kuitenkin päikkäreille, kun meni niin ei kaivannut sitä ollenkaan. Tais tyttö olla todella väsynyt! Illalla yöunille mennessä ei alkuun protestoinut ollenkaan, mutta vähän ajan päästä alkoi älämölöä kuulumaan makuuhuoneesta. Se olikin tehnyt "Riiat" eli kakan nukkumaan mennessä. Vaipan vaihdon jälkeen tais kerran kuulua jotain huutoa, joka rauhottui nopeasti ja tyttö nukahti!! Ihmeen helposti se meni! Mutta luulen, että tää toinen päivä voi olla hieman vaikeempi, kun tyttö todella tajuaa, ettei tuttia enää saa.

Riia on oppinut viime aikoina paljon sanoja. Nyt sanavarastoon kuuluvat nämä:

tyttö

äiti

isi

heppa

ihhahhaa

kana

kala

kivi

kiikkuu

ukki

kakka

kukka

tiitu (lintu)

tiito (kiitos)

heihei

hauva

imu (limu)

koi (koira tai kone)

Siinäpä noita joita muistan. Mut yleensä tuon tytön suusta tulee kyllä ihan omaa kieltä. Kukku = napa. :D Hassu tyttö! Tänään pitäis lähtee alemyynteihin. Ei oikeen ole kunnolla keretty shoppaillee. Jos noille ipanoille löytys jotain päiväkotivaatetta. Ei nuo vielä mitään hirveesti tarvii, mutta kokoajan ne kasvaa. Ja itellekin vois jotain hommata. Teemu nyt ei kuulemma tarvii mitään... Se on mies! Nojoo, t-paitoja sillä on varmaan 50 kappaletta, mut voishan noita housuvarastoja uusia. "Ne on ihan hyviä"... kuulemma! :)

-S-