Huhhei. On se mökkeily rankkaa... vaikkei mitään ihmeempää tekisikään. Lapsethan riekkui siellä kokoajan, hirmuinen meno päällä! Ja mukavaa oli. :)

Perjantaina lähdettiin Hyvinkäälle, kun Teemu pääsi töistä. Tuukka ja Riia hyppäsi mummin ja ukin kyytiin ja lähti ajelemaan mökille. Me ooteltiin Teemun kanssa, että sisko pääsi töistä ja lähdettiin sitten mekin ajelemaan. Illalla heti piti päästä laittamaan grilliin tulet, kun ei oltu tänä kesänä vielä kertaakaan päästy grillaamaan.

Lauantaina sitten käytiin mansikkaretkellä. Me keräiltiin metsämansikoita ja ne oli tosi hyviä. Lapset oli tosi innoissaan. Riia kyllä keräili lähinnä kiviä. :) Ne on Riian aarteita. Mökin pihalle laitettiin lapsille kaksi uima-allasta. Tuukka siellä riekkui monta kertaa sen päivän aikana. Onneksi oli lämmin päivä, vaikka tuuli oli kyllä melko kova. Mökillä tuli syötyä aika paljon, kun oli keräilty kaikkea kivaa grillailtavaa... ja muurikkalettujakin mummi paistoi, nam!

Sunnuntaina sitten palailtiin Hyvinkään kautta kotiin, oli ihanaa kyllä päästä omaan sänkyyn nukkumaan.

Tuukka ja kala:

128597.jpg 

Riia ja Tuukka mökin pihalla:

128598.jpg

Tuukka roiskii Riian päälle vettä:

128604.jpg

Riia mökin portailla:

128606.jpg

Tuukka ajeli potkulaudalla:

128607.jpg

Tuukan kanssa on nyt mielettömän vaikeeta. Se poika ei usko mitään, kiusaa jatkuvasti pikkusiskoaan, läpsii, lyö ja potkii. Tekee kaikkea pahaa ja huutaa ja riehuu. Ihan järkyttävän vaikea tapaus. En tiiä mitä sen kanssa teen. Huoh. Toivottavasti menee ajan kanssa ohi. En tajua miksei se voi muistaa sitä, että ei saa lyödä eikä potkia eikä läpsiä. Sitten, kun siitä asiasta jutellaan niin se ymmärtää ja muistaa kyllä sen. Mutta melkeinpä samantien jossain leikin tiimellyksessä menee läpsimään Riiaa ja ottaa leluja käsistä jne jne... oon pistänyt sen jäähylle, ottanut leluja pois kokonaan käytöstä, mutta mikään ei tunnu auttavan. Tosi rasittavaa. Mutta onneksi se osaa olla ihanakin. Höpöttää hassuja juttuja ja halii hauvaa. :)

Nyt pitäis jaksaa lähteä noiden tappelevien ipanoiden kanssa ulos. Tosi ihana päivä varmaan taas tulossa. Itselläkään ei ole mitenkään hirveen paljon voimavaroja niin nuo ipanat sitten vie niitä toisinaan oikeen urakalla. Kaipais jotain totaalista irtiottoa kaikkeen. Noh, ehkä joskus.

Arkipäivä on yleensä tämmönen:

n. klo 8 herätään Riian kanssa ja syödään aamupalaa, Teemu lähtee töihin

n. klo 9 Tuukka herää ja se näykkii jotain aamupalaa

leikitään vähän sisällä ja mä yritän juoda aamukahvia ja ehkä hyvällä säkällä syödäkin jotain, lapset leikkii yleensä jotain

n. klo 10-11 mennään ulos ja ollaan siellä reilu tunti

n. klo 12 syödään päiväruoka, jonka jälkeen Riia menee nukkumaan

n. klo 15 Riia heräilee ja syö välipalaa, sen jälkeen ulos vähäksi aikaa

n klo 16.30 sisälle ja ruuan laittoon, lapset alkaan katsomaan Franklinia ja Pikku Kakkosta viiden aikoihin

n. klo 17.30 syödään

n. klo 18 Teemu tulee kotiin

yleistä hässäkkää, ehkä käydään uimassa tai kaupassa ja joskus klo 21 ipanat menee nukkumaan.

Että tommosta.

Nyt erottamaan riitapukarit toisistaan.

-S-